Dosering af CBD olie

Som ny bruger af CBD kan det for nogen virke uoverskueligt at sætte sig ind i alle elementer omkring olien. Som førstegangskøber oplever mange, at det er en udfordring eksempelvis at vælge den rigtige koncentration af cannabidiol, doseringsmængder og doseringstidspunkter. Find den dosis, der passer til dig.


Der er ingen facitliste til hvilken type og styrke af olie, som du skal vælge. Uanset hvad årsagen er til, at du ønsker at benytte CBD olie, er det ligesom med mange andre produkter bedst at starte småt i forhold til doseringen og derefter øge efter individuelle behov. Det bedste råd, man kan give i denne sammenhæng, er netop at mærke efter og lytte til sin krop og dermed gradvist øge dosis, indtil du som bruger af CBD føler, at du er nået til et niveau, hvor effekten af cannabidiol føles optimal.

Desværre er det begrænset, hvad vi kan rådgive dig omkring, selvom vi meget gerne vil kunne skræddersy et forløb til alle vores kunder, så det passer til deres behov. Vi har derfor ikke mulighed for at vejlede om dosering hverken generelt eller i forbindelse med specifikke problematikker eller lidelser, du som CBD-interesseret kan opleve. Dette er grundet lovgivningen på området, som vi naturligvis ønsker at respektere og holde os indenfor. Det er således ikke noget, vi selv vælger, og de samme regler er også gældende for eksempelvis helsekostforretninger.

Vi ønsker at bidrage til gennemsigtighed og ærlighed, og det betyder selvfølgelig også at følge de regler, der er fremstillet på området. Udover at vi er underlagt disse pågældende regler, spiller hele individualitetsaspektet af CBD dosering også en rolle i forhold til, hvad vi kan rådgive vores kunder om. Doseringen er ikke bare one-size-fits-all, som man kan trække ned over forbrugerne. Alle mennesker er individuelle, og højde, vægt, køn, alder og aktivitetsniveau, såvel som årsagen til, at man ønsker at bruge CBD, er alle parametre, der påvirker, hvor stor en dosis cannabidiol, der passer til netop dig og dit behov.

Vi forstår godt, at det kan være svært at sætte sig ind i alt med CBD for første gang, og derfor kan vi stille nogle gode tips til rådighed. For os drejer det sig om at informere vores kunder og klæde dem på til at træffe nogle valg, der passer til dem og deres årsager til at bruge CBD. Med denne artikel vil vi styrke vores kunders viden om CBD og prøve at gøre de ting, man som CBD bruger skal være opmærksom på, mere simple og let tilgængelige. Vi vil derfor forklare nogle af de parametre, der kan skrues på i forhold til brugen af CBD, hvor du som læser har mulighed for at placere dig selv i.

 

Hvilke overvejelser skal jeg så gøre mig, når jeg vælger min dosis?

For at skære helt ind til benet, så skal du tænke over følgende parametre, når du skal beslutte, hvordan du vil bruge CBD:

 • Typen af CBD produkt
 • Styrken af CBD
 • Antal dråber
 • Tidspunktet for brugen af CBD
 • Dine egne data

 

Typen af CBD produkt

Først og fremmest kan du gøre dig overvejelser om, hvilken type af CBD produkt, du gerne vil bruge. De fleste går efter CBD olie og ekstrakter, men der findes også en masse andre metoder, heriblandt e-væske, kapsler og cremer. Hvis man eksempelvis lider af psoriasis, kan man overveje at kombinere et indtag af CBD olie med en creme, der påsmøres de ramte områder. Ved den orale (sublinguale) indtagelse af CBD påvirkes kroppen indefra, og dette er derfor den type produkt, der rammer bredest blandt kunderne på trods af individualiteten.


Styrken af CBD og antal dråber

Når du har besluttet dig for, hvilken type produkt, du gerne vil bruge, er det næste valg et spørgsmål om, hvilken koncentration af CBD, du skal bruge. Vi oplever, at det typisk er her, vores kunder bliver i tvivl, og det er helt forståeligt.

Helt grundlæggende handler det om, hvor stor en mængde af CBD i mg, man skal tage. Det skal forstås således, at der i en flaske med 20% (2000 mg) er dobbelt så meget cannabidiol som i en flaske med 10% (1000 mg). For at få samme mængde CBD i én enkelt dråbe 20%, kræver det altså 2 dråber 10% og 4 dråber 5% og så videre. Det er derfor værd at tage med i overvejelserne om koncentrationen af CBD hvor mange dråber, du har lyst til at tage ad gangen. Ønsker du som eksempel at tage en daglig dosis på 20 mg CBD, kan du vælge at tage 3 dråber af 20%, 6 dråber af 10%, 12 dråber 5% for at opnå de 20 mg.

Vi tilbyder CBD Hampolie og CBD Paste, og forskellen på disse typer er selve styrken af produktet samt emballagen, det sælges i. Hampoliens koncentrationer på henholdsvis 5%, 10% og 20% medfører en konsistens, der gør det muligt at dosere i dråber, hvor CBD Paste har en mere fast konsistens grundet de høje koncentrationer på 30% og 40%. Det handler derfor meget om personlige præferencer i valget af koncentrationen – både i forhold til pipette eller sprøjte men dermed også i forhold til dråber af Hampolie eller milliliter af Paste. For at blive i eksemplet med den daglige dosis på 20 mg, vil denne kunne opnås ved 0,066 ml af CBD Paste 30% eller 0,05 ml af CBD Paste 40%. Du vil dermed kunne nøjes med en relativt lille daglig mængde olie ved at bruge en 40% i forhold til en 5%. Igen er det en smagssag i forhold til, hvad du ønsker.

Du kan bruge disse informationer til at regne ud, hvor mange dråber eller milliliter, som du skal tage for at opnå din ønskede dosis. Informationerne er angivet i mindst mulig dosis af hvert produkt, hvilket er 1 dråbe for CBD Hampolie og 0,01 ml CBD Paste. Sidstnævnte udvindes ved at dreje minimalt på gevindet på sprøjten.

CBD Hampolie 5% (500 mg cannabidiol) af 10 ml.: 300 dråber á 1,66 mg CBD

CBD Hampolie 10% (1000 mg cannabidiol) af 10 ml.: 300 dråber á 3,33 mg CBD

CBD Hampolie 20% (2000 mg cannabidiol) af 10 ml.: 300 dråber á 6,66 mg CBD

CBD Paste 30% (1500 mg cannabidiol) af 5 ml.: 500 x 0,01 ml. á 3 mg CBD

CBD Paste 40% (2000 mg cannabidiol) af 5 ml.: 500 x 0,01 ml. á 4 mg CBD


Du kan bruge denne formel til at beregne din dosis:

Daglig dosis i mg/Indhold af CBD i dråbe eller 0,01 ml = Antal dråber dagligt

Udregningseksempel med daglig dosis cannabidiol 20 mg ved CBD Hampolie 10%:

20 mg/3,33 mg = 6 dråber dagligt.

 

Tidspunktet for brugen af CBD

Tidspunktet for doseringen er ligesom valget af olie individuelt, og nogen foretrækker at tage olien både morgen, middag og aften, hvor andre vælger en enkelt eller to doseringer i døgnet. Dette kan eksempelvis variere i forhold til den styrke af olie, som du har valgt. I det udregnede eksempel ovenfor med 6 dråber 10% for at opnå den daglige dosis på 20 mg, kan således opdeles i den ønskede mængde doser. Dette kan tilrettelægges fuldkommen efter dine egne behov. Har du lyst til at tage en olie en gang om morgenen efter morgenmaden og igen ved 14-tiden efter frokost, kan du eksempelvis vælge at tage 3 dråber hver gang for at opnå de 20 mg cannabidiol dagligt. Igen kan det være en fordel at starte småt op og øge løbende, så man bedst muligt sikrer, at kroppen vænnes til olien. I dette tilfælde kan en blid opstart eksempelvis se sådan ud:

Dag 1: 1 dråbe morgen + 1 dråbe eftermiddag

Dag 2: 2 dråber morgen + 1 dråber eftermiddag

Dag 3: 2 dråber morgen + 2 dråber eftermiddag

Dag 4: 3 dråber morgen + 2 dråber eftermiddag

Dag 5: 3 dråber morgen + 3 dråber eftermiddag

 

Det vigtigste er at lytte til din egen krop og prøve dig frem i et roligt tempo, der sagtens kan være langsommere end dette eksempel.

I begyndelsen kan nogen med fordel forsøge sig med en dosis morgen og/eller middag, og derved udelade aftendosis til at begynde med. Nogle CBD brugere oplever helt i begyndelsen af olieopstart en form for mild uro eller opkvikkende fornemmelse i kroppen umiddelbart efter indtagelse som resultat af, at cannabinoiderne går ind og påvirker receptorerne i kroppens endocannabinoide system. Dette kan for nogen være en følelse, som man kan sammenligne med at drikke en kop kaffe. Af denne årsag kan du forsøge at undgå aftendosis i begyndelsen, så du ved, om dette inkluderer dig. Dog er netop emnet om aftendosis et sted, hvor vandende ofte deles, da CBD er kendt for at kunne give en beroligende effekt. Vi hører jævnligt fra kunder, at de har glæde af CBD i forbindelse med søvnløshed, hvor en aftendosis for dem virker rigtig godt. Som med de fleste aspekter af CBD er det fuldstændigt individuelt, så prøv dig frem og se, hvad du har gavn af. I denne forbindelse skal det understreges, at denne beskrevne fornemmelse ikke gør dig træt og uoplagt, men blot beroliget.

 

Dine egne data

Et gennemgående tema i denne artikel er individualiteten, som på mange måder skal tages med i overvejelserne. Vi er alle individuelle, og som tidligere nævnt påvirkes behovet for mængden af CBD af en masse faktorer relateret til kroppen. Der er ingen facitliste, og formålet med denne tekst er at informere dig som læser, så du kan træffe de bedste beslutninger for dig selv. Du kender bedst din egen krop og ved at beskrive, hvordan følgende parametre påvirker din dosis, kan du bedre vælge, hvor du selv ligger i skalaen.

Som udgangspunkt skal en større krop bruge en større dosis. Højde og vægt er derfor de primære faktorer her, men også køn spiller en rolle. En kvinde på 160 cm og 50 kg skal derfor alt andet lige have en mindre dosis end en mand på 185 cm og 90 kg. Alder og aktivitetsniveau påvirker også hvor meget cannabidiol, du skal tage dagligt. Jo mere aktiv og velfungerende kroppen er, jo bedre er optagelsesevnen også. En sund og aktiv livsstil kan derfor medføre, at kroppen kan optage CBD bedre, end en inaktiv krop kan. Til sidst kan årsagen til, at man gerne vil bruge CBD, inddrages. Er man interesseret i CBD på baggrund af noget specifikt såsom en hovedpine, kan det være, at man skal tage mere CBD, end en person, der tager CBD som kosttilskud uden en særlig grund. Sværhedsgraden af eksempelvis smerter kan også påvirke hvor meget CBD, du har behov for. En mild hovedpine kontra svær migræne, eller moderate smerter i nakke kontra svære rygsmerter kan være med til at påvirke, hvor meget CBD i mg du skal bruge dagligt.

 

Tænk over, hvor du ligger i disse parametre, og forsøg til stille og roligt frem herefter. Husk på, at mange mennesker blot bruger CBD forebyggende og bare fordi, at du ikke har en lidelse eller særlig årsag, kan CBD sagtens være gavnligt for dig i din hverdag.

Det er vigtigt at tilføje, at vores produkter ikke er medicin og bør ikke anses som erstatning for en sund livsstil og velbalanceret kost. Du bør derfor altid konsultere din egen læge, hvis du oplever tegn på sygdom. Vi ønsker også at understrege, at man ikke kan blive ’skæv’ af at indtage produkter fra GreenReLeaf, da ingen af produkterne virker psykoaktive grundet det lave, lovlige indhold af THC på under 0,2%

En tanke om “Dosering af CBD olie

 1. Lisebente Havkrog siger:

  Startede i 2016 m cbd dråber pga voldsomme rygsmerter der nu er reduceret væsentlig og morfinpillerne smidt ud. Nogle dage er jeg helt smertefri.
  Efter en kræftoperation i 2015 fik jeg Lymfødem i et ben. Og efterflg. ofte rosen indtil cbd olien øjensynligt styrkede mit immunsystem. Der har ikke været rosen siden efteråret 2016💪
  Mit blodtryk er også fint. Er droppet ud af blodtrykssænkende medicin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *